вторник, 2 ноември 2010 г.

20 начина за отслабване без диети – 1 част

Сложните диети не са решението за намаляването на килограмите. Правилният избор е отслабване без диети, но с подходящи хранителни навици.

1. Хранете се точно опредено време – процесът на хранене трябва да продължи 20 минути, за да може мозъкът ви да осъзнае, че тялото вече не е гладно. Бавното хранене ще ви помогне да ядете по-малко. Освен това, по този начин се активизират хормоните отговарящи за това да сме сити и не огладняваме бързо.

2. Сънят е ваш съюзник при отслабване без диети – чували ли сте поговорката „спете повече, тежете по-малко”. Е, това е вярна закономерност. Ако спите с един час повече, за една година ще тежите със 7 килограма по-малко. Малкото сън  активизира желанието ни за ядене и драстично увеличава апетита.

3. По-големи порции с повече зеленчуци – сервирайте три вида зеленчук на вечеря, вместо един и така ще ядете повече и ще постигате отслабване без диети. Многото фибри и вода в зеленчуците ги правят вашето тайно оръжие.

4. Когато има супа, няма повече килограми – и тази умна приказка е вярна. Кому са нужни сложни формули за отслабване, когато е възможно отслабване без диети, ако хапваме редовно здравословна супа.

5. Пълнозърнестите храни на първа линия – те са богати на фибри, много хранителни и вкусни. Е, защо да ги избягваме тогава. Можете да ядете пица, спагети, хляб и пак да е полезно.

6. Дръжте „слабите” си дрехи под око – така ще въздействате на мозъка си и ще се мотивирате за отслабване без диети.

7. Пропуснете бекона – сигурно ви се иска да си хапнете двете парчета бекон на закуска, но недейте. Просто хапнете кисело мляко с мюсли и плодове.

8. Сбогувайте се със захарта – дори и да не предполагате, поглъщате най-много захар с безалкохолните напитки и соковете. Пийте вода с лимон или чай, за да не злоупотребявате със захарта без да искате.

9. Използвайте високи и тънки чаши – наблегнете на зрителната измама, така вашето отслабване ще бъде по-успешно.

10. Ограничете алкохола – калориите в алкохола са доста пагубни за красивата ви фигура и ако държите да постигнете отслабване без диети, ги ограничете до минимум.

Няма коментари:

Публикуване на коментар