сряда, 3 ноември 2010 г.

Успешно отслабване без диети

отслабнете успешно без диетиВярвате или не, успешно отслабване без диети е възможно и то само с няколко прости правила. Всичко опира до това да бъдем дисциплинирани, постоянни и да устояваме на изкушенията.

Не е нужно да си поставяте строги рамки и да слагате гръмки имена на вашия начин на хранене. Позволете си да експериментирате – яжте разнообразни храни. Не се вкарвайте в релси, което ще ви депресира. Отслабването без диети е приятно, когато менюто включва храни осигуряващи всички необходими хранителни вещества, за да сме здрави.

Важно е да консумираме колкото се може повече пресни храни. Най-добрият начин да направите това е като увеличите пресните плодове и зеленчуци и ограничите до минимум преработените – чипсове, тестени изделия, пакетирани храни.

Ограничете приема на мазнини, холестерол и натрий.

Мазнините, които приемате трябва да са от здравословни източници. Това са ядки, семена, авокадо, фъстъчено масло, зеленчуково масло (зехтин, канола). Успешното отслабване без диети изключва холестерола от храната. А негови източници са животинските продукти: месо, сирене, масло, яйца и мляко. Препоръчва се консумация на нискомаслени и обезмаслени продукти, по-малко сол, риба и пилешко месо.

Ограничаването на натрия също е важно за вашето отслабване без диети. Но резултатът не може да се види, а се усеща по това, че предпазвате тялото си от сърдечни заболявания и други животозастрашаващи състояния.

Никога не елиминирайте изцяло дадена хранителна група. Това ще лиши организма ви от важни хранителни вещества и може да провали вашето отслабване без диети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар