четвъртък, 4 ноември 2010 г.

Храни полезни при отслабване без диети

храни при отслабване без диетиНякой храни имат лошата слава на нездравословни и вредни за фигурата. Но тази представа е била създадена от хората създали милионите диети, които не вършат работа. При отслабване без диети нещата стоят по различен начин. Кои са тези храни?

Яйца
Тези малки кръгли, вкусни и крехки неща, предизвикват големи дебати сред привържениците на здравословното хранене от дълго време. В последните проучвания се налага мнението, че едно яйце на ден е полезно за фигурата. Причината за това са протеините в яйцата, които засищат и се смилат по-бавно.

Пържола от говеждо
Сигурно вече сте отворили широко очи. Как? Пържола? Полезна? Да, и за това си има логично обяснение. Червеното месо, колкото и да се заклеймявано за вредно, всъщност е полезно при отслабване без диети, поради високото съдържание на протеини.

Паста
Вместо да я избягвате, можете да я включите в менюто си, но под пълнозърнеста форма. Така ще се преборите с подуването на корема и ще постигнете лесно отслабване без диети.

Ядки
Те са богати на мазнини, но тези мазнини са здравословни и помагат за стабилизирането на кръвната захар. Шепа ядки могат да ви помогнат да устоите на желанието за торта, например

Сирене
Диетите го отричат, но това не важи за здравословното хранене. Теорията, че тялото изгаря повече калории, когато си набавя достатъчно калций, може да ни накара да се замислим да похапваме по-често сирене и да постигаме отслабване без диети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар